Himpunan Terbaik Soalan Percubaan SPM 2019

Himpunan Terbaik Soalan Percubaan SPM 2019

Peperiksaan SPM 2019 semakin menghampiri. Eloklah calon calon spm mula mengulangkaji pelajaran bersama guru dengan menggunakan soalan soalan percubaan SPM 2019 dari negeri negeri luar.

Sijil Pelajaran Malaysia atau SPM ialah sejenis peperiksaan yang dianjurkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia. Usia purata pelajar semasa mengambil SPM ini ialah 17 tahun, iaitu semasa di Tingkatan 5. Ia merupakan ujian terakhir pendidikan menengah atas.

SPM merupakan syarat untuk pelajar di Malaysia untuk menyambung pelajaran ke peringkat pra-universiti. Pelajar mempunyai pilihan sama ada untuk mengambil STPM, Matrikulasi atau kursus asas universiti. Pelajar juga boleh mengambil kursus luar negara seperti A-level.

Para pelajar yang akan menduduki peperiksaan SPM boleh memilih untuk mengambil subjek-subjek elektif seperti di bawah. Namun begitu, ia perlu bersesuaian dengan kerjaya yang ingin diceburi selepas tamat pendidikan menengah. Ada juga beberapa subjek yang tidak boleh diambil kerana waktu peperiksaan yang berlaku serentak seperti subjek-subjek dalam bidang kesusasteraan.

Berikut merupakan himpunan terbaik Soalan Percubaan SPM 2019

Koleksi Percubaan SPM 2019 Sabah

Koleksi Percubaan SPM 2019 Perak

Koleksi Percubaan SPM 2019 Negeri Sembilan

Koleksi Percubaan SPM Terengganu 2019

Koleksi Percubaan SPM 2019 Pahang

Koleksi Percubaan SPM 2019 Yayasan Islam Kelantan

Koleksi Percubaan SPM 2019 Perlis

Koleksi Percubaan SPM 2019 Kelantan

Koleksi Percubaan SPM 2019 Johor

Koleksi Percubaan SPM 2019 SBP

Koleksi Percubaan SPM 2019 Kedah

Koleksi Percubaan SPM 2019 P.Pinang

Koleksi Percubaan SPM 2019 MRSM

Koleksi Percubaan SPM 2019 Melaka

Koleksi Percubaan SPM 2019 Putrajaya

Koleksi Percubaan SPM 2019 Kuala Lumpur

Bahan bahan yang dikongsikan seperti RPT, modul, kertas peperiksaan, nota dan pelbagai lagi adalah perkongsian bahan pdpc daripada rakan rakan guru seluruh Malaysia. Dibenarkan para guru, ibubapa atau pelajar berkongsi dengan rakan rakan yang lain.

Bagi mendapatkan pelbagai bahan terkini untuk pdpc bagi kegunaan sekolah menengah, boleh sertai telegram di https://t.me/himpunansoalanmatematik ataupun like facebook rasmi di Facebook Rasmi Bahan Sekolah Menengah

Perkongsian bahan ini diharap dapat memberi manfaat kepada rakan rakan guru, ibubapa dan mereka yang berkait dengan pembelajaran di peringkat sekolah menengah sama ada KSSM atau KBSM.

Add Comment