Himpunan Terbaik Soalan Percubaan PT3 2019

Himpunan Terbaik Soalan Percubaan PT3 2019

PT3 semakin menghampiri. Eloklah murid melakukan pelbagai ulangkaji termasuk mengulangkaji pelajaran dengan menggunakan soalan soalan percubaan PT3 2019 dari negeri negeri yang lain.

Dalam masa sama penilaian ini akan dapat mengenal pasti lebih awal bakat dan kebolehan pelajar dari aspek kepimpinan, keupayaan fizikal dan keunggulan sahsiah.

PT3 ini merupakan pentaksiran yang dilaksanakan untuk calon di tingkatan 3 menggantikan PMR. Pentaksiran ini lebih holistik dan menyeluruh berbanding PMR.

Berikut merupakan Himpunan Terbaik Soalan Percubaan PT3 2019

Koleksi Percubaan PT3 2019 Sains

Koleksi Percubaan PT3 2019 Matematik

Koleksi Percubaan PT3 2019 Sejarah

Koleksi Percubaan PT3 2019 Geografi

Koleksi Percubaan PT3 2019 Terengganu

Koleksi Percubaan PT3 2019 MRSM

Bahan bahan yang dikongsikan seperti RPT, modul, kertas peperiksaan, nota dan pelbagai lagi adalah perkongsian bahan pdpc daripada rakan rakan guru seluruh Malaysia. Dibenarkan para guru, ibubapa atau pelajar berkongsi dengan rakan rakan yang lain.
Bagi mendapatkan pelbagai bahan terkini untuk pdpc bagi kegunaan sekolah menengah, boleh sertai telegram di https://t.me/himpunansoalanmatematik ataupun like facebook rasmi di Facebook Rasmi Bahan Sekolah Menengah

Perkongsian bahan ini diharap dapat memberi manfaat kepada rakan rakan guru, ibubapa dan mereka yang berkait dengan pembelajaran di peringkat sekolah menengah sama ada KSSM atau KBSM.

Add Comment