TAJUK SUKATAN SERAKAN DATA TAK TERKUMPUL MATEMATIK TINGKATAN 4 (FORMAT MULAI 2021)

TAJUK SUKATAN SERAKAN DATA TAK TERKUMPUL MATEMATIK TINGKATAN 4 (FORMAT MULAI 2021)

TAJUK SUKATAN SERAKAN DATA TAK TERKUMPUL MATEMATIK TINGKATAN 4 (FORMAT MULAI 2021)

TAJUK SUKATAN SERAKAN DATA TAK TERKUMPUL MATEMATIK TINGKATAN 4 (FORMAT MULAI 2021)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semoga semua pembaca dan pelawat page ini selalu diberikan kesihatan. Pertama kali, terima kasih diucapkan kepada semua pembaca yang sudi singgah dan terus membaca bagi pos yang seterusnya. Kalian memang terbaik!

 

Seperti yang sedia maklum, pos sebelum ini admin kongsikan niat admin untuk berkongsi soalan-soalan matematik SPM beserta jawapan yang berteraskan format terkini yang mula digantikan pada Tahun 2021. Bukan itu sahaja, silibus pun telah ditambah baik dan sejajar dengan perubahan arus Pendidikan.

 

Selain itu, admin ada juga kongsikan bagaimana format terkini yang telah mengalami perubahan dan penambahbaikan. Sebagai contoh, tempoh masa menjawab bagi Kertas 1 telah ditambah dari 1 Jam 14 Minit kepada 1 Jam 30 Minit. Tambahan lagi, Untuk keterangan lanjut berkenaan format terkini boleh rujuk kepada pos admin yang sebelum ini.

 

Oleh itu, pada pos kali ini admin akan kongsikan soalan-soalan beserta jawapan bagi tajuk Sukatan Serakaan Data Tak Terkumpul bagi subjek Matematik KSSM Tingkatan 4. Setiap soalan yang admin kongsikan ini mengandungi soalan dan juga jawapan. Tambahan lagi, setiap jawapan yang disediakan adalah bersekalikan dengan jalan pengiraan dan sekiranya perlu, disertakan juga nota kecil bagi memberikan kefahaman yang lebih buat para pelajar.

 

SOALAN TAJUK SUKATAN SERAKAN DATA TAK TERKUMPUL BAGI SUBJEK MATEMATIK KSSM TINGKATAN 4

SOALAN 1

SOALAN 2

SOALAN 3

SOALAN 4

SOALAN 4

SOALAN 6

SOALAN 7

SOALAN 8

SOALAN 9

SOALAN 10

 

Semoga perkongsian admin ini sedikit sebanyak dapat membantu dan mempersiapkan pelajar khususnya pelajar yang akan menduduki peperiksaan awam iaitu Sijil Pelajaran Malaysia. Salah satu kunci untuk berjaya bagi subjek matematik adalah dengan memperbanyakkan Latihan.  Walaubagaimanapun, ianya terletak juga kepada doa, usaha, ikhtiar dan tawakkal pelajar masing-masing. Sekiranya terdapat pelajar atau pembaca mempunyai pertanyaan atau ingin memohon bantuan, boleh hubungi admin di emel travula2021@gmail.com.  Pastikan kenalkan diri terlebih dahulu dan nyatakan permasalahan tersebut. Insya’ALLAH admin bantu yang semampunya.

 

Subscribe channel Telegram kami untuk terus mendapatkan pelbagai berita dan perkongsian yang menarik.
»»»»»»»»Travula«««««««««

Like juga page facebook kami:

»»»»»»»»Travel Trending Tular Terkini«««««««««

Add Comment